Steden en dorpen

Buren

Het knusse oranjestadje Buren ademt sfeer, gezelligheid èn koninklijke geschiedenis. Het is ook een prima startpunt voor wie wil fietsen of wandelen in de Betuwe.

Slenter door het historische centrum met z’n Waag, stadspoort, molen, middeleeuwse stadsmuren, -wallen en -grachten. Bezoek het Marechausseemuseum, de verrassende winkeltjes of een van de kunstgalerieën. En natuurlijk tussendoor even uitblazen op een van de gezellige terrassen in deze vorstelijke vestingstad! Vanuit Camping De Rotonde is het 11 km fietsen of wandelen naar Buren.

Tiel

Een gezellige binnenstad met markante gebouwen, veel winkels en een gezellig horecaplein.

Tiel is een van de oudste steden van Nederland en ligt aan de rivier de Waal. Je kunt er struinen door de uiterwaarden en prachtig wandelen door de binnenstad met mooie gebouwen als de Groote Sociëteit, de Waterpoort, het Kantongerecht, het Ambtmanshuis en de waterpomp. Er zijn genoeg terrassen om lekker uit te rusten. Natuurlijk mag je het fruitbaasje Flipje, met z’n eigen museum, niet overslaan. Maar ook om te shoppen is Tiel de moeite waard. Kom in september genieten van het indrukwekkende Fruitcorso of ga uit je dak bij Appelpop in Tiel op slechts 20 km van Camping De Rotonde!

Gorinchem

Een vrij onbekende, maar verrassend leuke historische handelsstad aan de Merwede.

In de historische binnenstad van Gorinchem zie je de visserij, scheepvaart en handel van vroeger terug, terwijl je wandelt over de vestingwallen en door steegjes en straatjes van de stad. Gorinchem heeft nog steeds bovengemiddeld veel gezellige kroegen, terrassen en veel leuke winkeltjes en ligt op 22 km afstand van Camping De Rotonde in Enspijk.

Vestingdriehoek

Ontdek de geheimen van de Vestingdriehoek Gorinchem-Woudrichem-Slot Loevestein per veerboot.

Buiten de Waterpoort in Gorinchem vertrekt de veerboot, die vaart over de Merwede via Woudrichem (bekend van dokter Tinus!) naar het stoere Slot Loevestein, waar ooit Hugo de Groot wist te ontsnappen in een boekenkist. Na een bezoek aan het kasteel, stap je weer op de boot en kun je in Vuren ook nog een fort van de Hollandse Waterlinie bezoeken. Zo wandel je in drie provincies op een dag en kom je tot de conclusie dat één dag eigenlijk te kort is om de Vestingdriehoek te bezoeken! Vanaf camping De Rotonde is het 22 km naar Gorinchem.

Culemborg

In Culemborg vind je musea, een historisch centrum met gezellige terrassen en kun je lekker wandelen en uitwaaien in de uiterwaarden van de rivier de Lek.

In het sfeervolle, historische centrum van Culemborg is genoeg te beleven. Zo vind je er musea als het Jan van Riebeeckhuis en het Weeshuis: leuk voor volwassenen èn kinderen. Ga lekker genieten op een van de vele terrassen op de markt, tussen het stadhuis en de Binnenpoort. Culemborg is 15 km fietsen vanaf camping De Rotonde.

Leerdam

Glasstad Leerdam, ligt aan de Linge en lekker dichtbij camping De Rotonde.

Leerdam is vooral bekend vanwege het Glasmuseum. Maar er is veel meer te doen! In de gezellige binnenstad zijn leuke winkels en valt het Hofje van Mevrouw Van Aerden op. Het hofje heeft een prachtige binnen- en buitentuin en een unieke collectie schilderijen. Veel gasten wandelen of fietsen door de Betuwe langs de Linge naar Leerdam, op slechts 10 km afstand van Camping De Rotonde. Vanuit Leerdam kun je de Betuwe en de Linge ook per rondvaartboot verkennen.

Den Bosch

Mooie musea, de Sint Jan, volop shoppen en Brabantse gastvrijheid: Den Bosch in een notendop!

In Den Bosch, op slechts 25 km van Camping De Rotonde, is veel te ontdekken. Per boot tijdens een prachtige, fluisterstille vaartocht over het stadsriviertje de Binnendieze. In de binnenstad vind je o.a. de kathedraal Sint Jan, het stadspaleis met daarin het NoordBrabants museum. In een gerestaureerde kerk tref je het Jheronimus Bosch Art Center. Liever shoppen? Den Bosch biedt bijzondere boetiekjes, galeries en interieurwinkels. Proef de Brabantse gastvrijheid in een van de vele gezellige kroegjes, hippe eetcafés of uitstekende restaurants.

Utrecht

Diverse musea, lekker shoppen, festivals, de werfterrassen, de Dom: hiervoor ga je naar Utrecht, 30 km ten noorden van Camping de Rotonde.

Cultuur
Utrecht organiseert festivals en evenementen in alle soorten en maten. Bekende musea zijn het Nijntjemuseum , museum Speelklok, het Spoorwegmuseum, en het Centraal Museum.

Shoppen in Utrecht
Ook winkelliefhebbers kunnen in Utrecht terecht. Uren slenteren door knusse winkelstraatjes met trendy designwinkeltjes, eigenzinnige winkelconcepten, luxe boetieks of in het overdekte winkelhart Hoog Catharijne.

Wandelen, fietsen
De historische binnenstad met vele kerken, grachten, werven (en werfterrassen!) parken, tuinen en geheime hofjes is je bezoek waard. Je kunt Utrecht lopend, per fiets, rondvaartboot of kano ontdekken. Of bekijk Utrecht en wijde omgeving eens vanaf de Dom. Even uitblazen van zoveel cultuur en winkels doe je natuurlijk op een van de beroemde werfterrassen aan de Oudegracht!

Terug naar overzicht