Dagje er op uit

Kanoën op de Linge

Ben je toe aan een sportief avontuur in de Betuwe op en rond de rivier de Linge? In Enspijk, op minder dan 1 km vanaf Vakantiepark Capfun De Rotonde, verhuurt De Betuwse Stromen kano’s, kayaks en fietsen om de Betuwe en de Linge te verkennen. Tip: lekker picknicken op de oevers van de Linge!

Landgoed Mariënwaerdt

Lekker wandelen en pannenkoeken eten.

Landgoed Mariënwaerdt in Beesd is een oase van rust, op 2 km wandelen of fietsen van vakantiepark Capfun De Rotonde. Steek de Linge over met het fiets/voetveer, ontdek de rust in de bossen en landerijen. Elk seizoen weer verassend anders. Na het wandelen smaken de pannenkoeken van De Stapelbakker extra lekker!

Fruitbedrijf De Hoenderik

Beleef het fruit in hartje Betuwe.

Voor echte fruitbeleving in hartje Betuwe ga je naar Fruitbedrijf De Hoenderik in Tricht. Vanaf vakantiepark Capfun De Rotonde is het 6 km wandelen of fietsen, een mooie route over het beroemde appeldijkje van Landgoed Mariënwaerdt. In de boerderijwinkel is van alles te koop. De huisgemaakte appeltaart is een aanrader. Een rondleiding door de boomgaard of vanaf medio juni zelf fruit plukken in de zelfpluktuin? Bij De Hoenderik kan het allemaal.

GeoFort

Voor speurders en Minecraftspelers.

Bij GeoFort in Herwijnen, op 8,5 km fietsen of wandelen van vakantiepark Capfun De Rotonde, draait het om 'wat-is-waar' en 'de weg vinden'. En dat ervaar je zelf binnen en buiten door actief bezig te zijn met o.a. de 4D globe, een spionagevlucht, liegende kaarten en de desoriëntatie tunnel. Speciaal voor fans van Minecraft is er Geocraft. Bijzonder is ook het geuren speuren in de zalmendoolhof. Daarnaast kun je ook knutselen en klimmen en klauteren in de gratis toegankelijke vleermuisspeurtuin. Er is een gezellig 3D-café met heerlijk terras. Een leuk uitje voor kinderen èn ouders. In 2016 gekozen tot het beste kindermuseum van de wereld!

Boottocht op de Linge

Rederij Leerdam, op 10 km fietsen of wandelen vanaf vakantiepark Capfun De Rotonde, organiseert boottochten over de rivier de Linge. Vanaf deze rondvaartboten, de Parel van de Linge en de Kroon van Leerdam, beleef je de Linge en de Betuwe weer eens heel anders. Je kunt hier trouwens ook kano’s huren.

Nationaal Glasmuseum

Bekijk het glasblazen en de glaskunstwerken.

Het Nationaal Glasmuseum in Leerdam bestaat uit twee vestigingen, namelijk het Glasmuseum en de Glasblazerij. In het Glasmuseum is een grote collectie glaskunstwerken te bewonderen van bekende kunstenaars. In de Glasblazerij, gelegen in het centrum bij de haven van Leerdam, kun je van dichtbij bekijken hoe (internationale) kunstenaars prachtige vormen geven aan glas. Glasstad Leerdam ligt op 10 km fietsen of wandelen vanaf vakantiepark Capfun De Rotonde.

Werk aan het Spoel

Ontspannen genieten van geschiedenis, kunst, cultuur en natuur rondom de Hollandse Waterlinie.

Ten westen van Culemborg, op 14 km vanaf vakantiepark Capfun De Rotonde, ligt Werk aan het Spoel. Een markant verdedigingswerk van de Hollandse Waterlinie. Tegenwoordig een plek om te ontspannen en te genieten van kunst, cultuur, natuur en historie. Lekker eten en drinken doe je bij het nieuwe restaurant Caatje aan de Lek. Een ont-moetingsplaats bij uitstek! In de zomermaanden vertrekt de liniepont, waarmee je via de rivier de Lek andere forten van de Hollandse Waterlinie kunt bezoeken.

Flipje en Streekmuseum

Bezoek Flipje, het fruitbaasje van de Betuwe

In Tiel, 21 km vanaf vakantiepark Capfun De Rotonde, staat het Flipje- en Streekmuseum waar je veel kunt zien, horen en beleven. Flipje en zijn vrienden leiden je door de geschiedenis van de stad Tiel. Het thema ‘voedsel’ is de vaste leidraad in het museum. Zo vind je o.a. informatie over jamfabriek De Betuwe, waar tussen 1885 en 1993 miljoenen potten jam en vruchtensappen zijn gemaakt.

Overdekte zwembaden

Een dagje wat minder mooi weer? Overdekte zwembaden in de buurt zijn Sportiom Den Bosch of Caribabad in Gorinchem, allebei op 20 minuten (26 km) rijden vanaf vakantiepark Capfun De Rotonde.

Slot Loevestein & Vestingdriehoek

Een stoer ridderkasteel aan het water.

Waar de Maas en de Waal samenkomen liet ridder Dirc Loef van Horne in 1361 zijn Slot Loevestein bouwen. In het vroegere soldatendorp vinden veel evenementen plaats waar je ziet hoe de bewoners van het slot toen leefden en hoe soldaten het fort beschermden tegen aanvallen. Bovenal staat dit fort natuurlijk bekend om de ontsnapping van Hugo de Groot in z’n boekenkist. Idee: Bezoek De Vestingdriehoek. Dan ga je vanuit Gorinchem met de veerboot naar Loevestein met tussenstops in Woudrichem en Vuren.

Ouwehands Dierenpark

In Ouwehands Dierenpark in Rhenen kun je vanaf het voorjaar van 2017 natuurlijk de panda’s bewonderen. Maar er is nog veel meer te doen zoals Gorilla Adventure, RavotAapia en Expeditie Berenbos. Ouwehands Dierenpark is maar een half uurtje (36 km) rijden vanaf vakantiepark Capfun De Rotonde.

De Efteling

De Efteling ligt op zo’n 40 minuten rijden (48 km) van Vakantiepark Capfun De Rotonde. Of je nu op zoek bent naar spannende achtbanen, betoverende attracties of spectaculaire parkshows, in de Efteling is voor iedereen wat te vinden. Ontdek Nederlands grootste attractiepark, een uniek park midden in de natuur. 

Terug naar overzicht