Beleef de Betuwe

Camping in de Betuwe

De Betuwe b(l)oeit het hele jaar. Een prachtig Hollands en zeer afwisselend landschap met dorpjes, dijkjes, boomgaarden en weilanden. Er is voor alle leeftijden in alle seizoenen iets te doen. Bloesem, kersen, pruimen, appels en peren zijn altijd binnen handbereik. Waar je ook woont, de Betuwe is dichterbij dan je denkt en prachtig om te kanoën, wandelen of fietsen dankzij de:

  • Stoere dijken en schitterende uiterwaarden van de grote rivieren Lek, Rijn en Waal.
  • Dromerige dorpjes met boomgaarden, bloesem en fruitstalletjes.
  • Kronkelige dijkjes langs de Linge
  • Mooi gerestaureerde forten van De Hollandse Waterlinie

De Linge

De Linge is de langste rivier van Nederland. Tussen Doornenburg en Gorinchem doorkruist hij, 108 km lang, een groot stuk van de Betuwe.

Recreatie rondom de Linge

De Linge stroomt, op minder dan 1 km afstand van Camping de Rotonde, langs het dorpje Enspijk. Je kunt fietsen of wandelen langs de rivier richting de Lingedorpjes Beesd of Deil of via het voet/fietsveer naar landgoed Mariënwaerdt. Kanoën op de Linge kan ook, want in Enspijk zit een kanoverhuurbedrijf. Wil je lekker zwemmen, neem dan een duik in het heerlijke strandbad van Camping de Rotonde.

Bij de receptie van Camping De Rotonde vind je de infopost van het Regionaal Bureau voor Toerisme. Ze kunnen je alles vertellen over activiteiten rondom de Linge en er zijn volop knooppunten-,  fiets- en wandelroutes om uit te kiezen.

Terug naar overzicht

Marianne van Veen

"De Betuwe heeft mij echt verrast. Nooit gedacht dat er midden in ons volle land, zoveel ruimte, rust en afwisselende natuur te vinden is. En zo dichtbij huis!"

Bekijk meer gastreacties
Struinen door de uiterwaarden van het Rivierengebied