Wandelen in de Betuwe

In de Betuwe en Rivierenland kun je heerlijk wandelen. Elk seizoen heeft z’n eigen charme. Ontdek het zelf op de dromerige dijken langs de rivier de Linge, waar je langs weilanden en boomgaarden vol bloesem, kersen, appels en peren loopt. Laat de rust en gemoedelijke sfeer in de kleine dorpjes op je inwerken en geniet!

Het wandelnetwerk Rivierenland bestaat uit maar liefst 1000 km aan wandelroutes. Het bestaat uit rondwandelingen die bewegwijzerd zijn met gekleurde pijlen. De rondjes zijn tussen de 5 en 8 km lang en kunnen met elkaar verbonden worden. Waar deze elkaar raken, staat een genummerd keuzepunt: hier kies je of je je route uitbreidt of inkort. Een mooi voorbeeld dichtbij Camping De Rotonde, op landgoed Mariënwaerdt, is de Kloosterroute.

Uiterwaarden

Ook de Uiterwaarden, bijvoorbeeld bij de rivier De Lek, zijn bijzonder om in te wandelen. Ontdek de vele vogels die in dit gebied verblijven, geniet van de bijzondere bloemen en kruiden die er groeien en rust lekker uit op het terras bij Caatje aan de Lek.

Hollandse Waterlinie

Dichtbij Camping De Rotonde loopt o.a. de 145 km lange LAW-route Het Waterliniepad langs vestingsteden, forten en batterijen, inundatiesluizen en andere overblijfselen van deze 19de-eeuwse verdedigingslinie De Hollandse Waterlinie. Al wandelend geniet je van de prachtige landschappen langs de Lek, de Diefdijk en de Linge.

Rondje Liniepontje

Je kunt ook wandelen combineren met een minicruise over de rivier De Lek door met het Rondje Liniepontje forten van de Hollandse Waterlinie te bezoeken. Let op: check voor vertrek de vaartijden van de liniepont.


Kamperen en wandelen

Start heerlijk wandelen in de Betuwe met kamperen in je caravan of tent, of logeren in je chalet of stacaravan op Vakantiepark Capfun De Rotonde. Onze receptiemedewerkers vertellen je graag meer over de leukste wandelroutes in de Betuwe of de vele andere activiteiten.

Op Vakantiepark Capfun De Rotonde in de Betuwe kun je ook zwemmen, tennissen of vissen. In de directe omgeving zijn naast wandelen veel mogelijkheden om te fietsen en te kanoën. We bieden een boeiend animatieprogramma  voor (klein)kinderen.