Camping met bloesem

Wie speciaal voor fruitbomen met bloesem naar de Betuwe komt, kan het best tussen half april en half mei reserveren. Exacte data zijn nooit aan te geven, want de bloesem is afhankelijk van het weer. Bij een koud voorjaar start de bloesemtijd later, bij een warme periode kan de ontwikkeling van de bloesemknoppen ineens heel snel gaan. Dat blijft het mooie van de natuur: verrassend onvoorspelbaar.

Het eerst bloeien de pruimen, meteen daarna komt de kersenbloesem uit de knop. Zowel de pruimen als de kersen hebben sneeuwwitte bloesem. Ook de perenbloesem, die daarna ontluikt, is wit van kleur. De appelbomen staan als laatste in bloei, je herkent de appelbloesem aan de zachtroze kleur. Los van de bloesem, vormen ook de vele kleuren groen een prachtig decor om doorheen te fietsen of wandelen.

Mooie bloesemplekjes

Dichtbij Vakantiepark Capfun De Rotonde zijn volop fruitbomen te vinden. Van ouderwetse hoogstambomen, tot moderne appel- en perenhagen. Vanuit Vakantiepark Capfun De Rotonde wandel of fiets je zo naar de Heerlijkheid Mariënwaerdt  tussen Beesd en Tricht met z’n beroemde Appeldijk. Die slingert langs de rivier de Linge tussen de prachtige hoogstam goudreinettenbomen door. Langs de hele rivier de Linge zijn trouwens volop boomgaarden te vinden. Zo vind je bijvoorbeeld in Deil, op 2 km van Vakantiepark Capfun De Rotonde Landgoed Noordenhoek. En wie naar het oranjestadje Buren fietst, passeert ook veel boomgaarden vol bloesem.

Uitvalsbasis voor Betuwse Bloesem

Huur eens een chalet op Vakantiepark Capfun De Rotonde als je comfortabel wilt overnachten, zonder gedoe. Dankzij het gezellige interieur en de complete inventaris, ontbreekt het je aan niets! Geniet van je ruime tuin en terras bij een landchalet, of kies je voor een waterchalet? Of kom voordelig kamperen met een ASCI of ANWB Camping Card voor slecht €17,- per nacht.