Fietsen in de Betuwe

De Betuwe en het Rivierenland zijn echte fietsgebieden die recreatieve fietsers veel te bieden hebben. De dromerige dijken langs de Linge, omzoomd door boomgaarden en weilanden, hebben elk seizoen hun eigen charme. Op de stoere dijken langs de grote rivieren de Lek en de Waal genieten fietsers van fantastisch weidse uitzichten. 

Routes om te fietsen in de Betuwe

Trakteer jezelf op een pauze bij een fruitstalletje of een van de vele gezellige terrassen in de Betuwe. Voor wie zelf zijn fietsroute wil plannen is er het fietsknooppuntensysteem. Dankzij het netwerk van 800 km kom je met de fiets op de mooiste plekken. Noteer voor je vertrekt de knooppunten van de tocht die je wilt fietsen en volg onderweg de genummerde bordjes. Of kies voor kant- en klare fietsroutes.Fiets vanuit Camping De Rotonde bijvoorbeeld de Puur Betuwe Route. Niet voor niets twee populaire fietsroutes! Maar ook de route Kronkelen tussen Lek en Linge is de moeite waard. Of fiets je liever van landgoed naar kasteel? Fiets dan van Landgoed de Mariënwaerdt naar Slot Loevestein, waarbij je zelfs met je fiets in de watertaxi over de Waal vaart!

Speciaal voor wie vanuit Camping De Rotonde naar de forten van de Hollandse Waterlinie wil fietsen, is de route Forten in Rivierenland gemaakt. De Hollandse Waterlinie is een verdedigingslinie uit 1850 met gerestaureerde forten die vestingsteden verbindt. Maak je fietstocht in de zomer onvergetelijk, door met de liniepont bij Werk aan het Spoel ook de forten aan de overkant van de Lek te bezoeken. Daarna heerlijk bijkomen op het terras van Caatje aan de Lek. Op fietsafstand van Vakantiepark Capfun De Rotonde vind je Fort Asperen. Met een bezoek aan het GeoFort  in Herwijnen doe je (klein)kinderen een groot plezier. In dit uitdagende themapark staat speuren centraal. Onlangs uitgeroepen tot het beste kindermuseum van de wereld.

Kamperen en fietsen

Kamperen in je caravan of tent, of overnachten in een chalet of stacaravan op Vakantiepark Capfun De Rotonde is het beginpunt van bijzonder fietsen in de Betuwe. Onze receptiemedewerkers vertellen je graag meer over de leukste fietsroutes in de Betuwe of de vele andere activiteiten.   

Recreatie

Op Camping de Rotonde in de Betuwe kun je ook zwemmentennissen of vissen. In de directe omgeving zijn naast fietsen veel mogelijkheden om te wandelen en te kanoën. We bieden een boeiend animatieprogramma aan!

  • Fam. van Rossem

    “We hebben genoten van de rustige pittoreske plaatsjes en de bijzondere fietsomgeving.”

Bekijk meer gastreacties